Dieta kapuściana
Dieta kapuściana bazuje na tym, że do jadłospisu codziennego dodaje się gigantyczną ilość warzyw. Warzywa to nadzwyczaj bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. Dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek też pragnie, a nie ma ich w warzywach – wypróbuj błonnik z ananasem + cla. Kluczowym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, głównie kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada pić niemało mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Produkty zbożowe oraz mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to w większości wypadków 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niesłychanie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Na domiar tego bogata jest w błonnik, który ma znaczne znaczenie dla odchudzania i zdrowia.